'Bewegen in het groen' onderwerp eerste EffectGesprek
Met het Nationaal Preventie Akkoord in het verschiet wordt tijdens het eerste EffectGesprek ingegaan op de vraag ‘Hoe maak je het stedelijk gebied beweegvriendelijk voor mensen met een lage gezondheidsverwachting?’
Wat is het EffectGesprek?
Het EffectGesprek is een inspiratiebijeenkomst waarin professionals uit verschillende sectoren leren van elkaars ervaringen, elkaar nieuwe mogelijkheden en vergezichten bieden en concrete oplossingen zoeken voor knelpunten uit de praktijk. De bijeenkomst van 15 maart gaat in op bewegen in stedelijk groen aan de hand van een concreet voorbeeld: natuur- en recreatiegebied de Groenzoom. BTL, die samen met Groenaannemingsbedrijf Punt de beheercombinatie vormt, heeft dit project als casus voor verdieping ingebracht.
De Groenzoom
De Groenzoom is een stadsrandzone die zich uitstrekt tussen Berkel-Rodenrijs, Pijnacker en de wijk Zoetermeer-Rokkeveen. Het vormt de grote achtertuin van de laatste uitbreidingswijken in de stedelijke agglomeratie tussen Den Haag en Rotterdam. De contouren van het gebied zijn neergelegd en het beheer is gewaarborgd. Nu richt de aandacht zich op het verder stimuleren van het gebruik van de stadsrandzone voor een brede doelgroep, waaronder mensen die het risico lopen op blijvende gezondheidsklachten. Maar hoe doe je dat, want het is bij uitstek de groep mensen die niet uit zichzelf een recreatiegebied intrekt?
- Welke ingrepen in de fysieke ruimte zijn nodig om deze groep ertoe te bewegen om te bewegen?
- Is het eigenlijk de rol van de ruimtelijk ontwerper om de leefstijl van mensen te beïnvloeden, of ligt hier meer een opdracht voor eerstelijnshulpverleners en welzijnswerkers?
- Wat hebben deze professionals nodig om een groene buitenruimte in te zetten in hun behandelprogramma?
- Waar liggen kansen voor samenwerking en hoe concretiseer je die in gezamenlijke activiteiten?
- Kan dit leiden tot maatregelen voor het Nationaal Preventie Akkoord?
Voor wie?
Het EffectGesprek is een inspiratiebijeenkomst waarin professionals leren van elkaars ervaringen, elkaar nieuwe mogelijkheden en vergezichten bieden en concrete oplossingen zoeken voor knelpunten. Bent u hovenier, groenvoorziener, tuin- en landschapsarchitect, stedenbouwkundige, eerstelijnshulpverlener, wandelcoach, gemeentelijk beleidsmedewerker, welzijnswerker of onderzoeker? Dan nodigen we u van harte uit deel te nemen aan het EffectGesprek op 15 maart 2018.
Mis het niet, meld u hier aan.
Praktische informatie
- Wat: EffectGesprek, thema 'Bewegen in het stadsgroen'
- Project: natuur- en recreatiegebied de Groenzoom, als kader voor gesprek
- Locatie: congrescentrum 't Manneke, zaal De Korenbarg
- Adres: Leeweg 33, Berkel en Rodenrijs
- Datum: 15 maart 2018
- Tijd: 13:00 tot 17:00 uur
- Kosten deelname: € 95,-
- Aanmelden: klik hier
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Lees verder - met dit thema
Jouw praktijk en Google
8 mei om 10:00 uur 4 minTwintig jaar geleden had ik niet kunnen verwachten dat Google anno 2024 nog steeds zo belangrijk zou zijn voor…
Weg met 'preventie, preventie, preventie'?
17 nov 2023 3 minPreventie, preventie, preventie. In de moderne tandheelkundige praktijk is de nadruk op preventieve zorg…
Mascha van Wermeskerken bij Mondzorgpraktijk Anno Nu: ‘Meters maken met een helder strategisch praktijkplan’
14 nov 2023 4 minMascha van Wermeskerken laat tijdens Mondzorgpraktijk Anno Nu (op 9 december) zien hoe je als praktijk een…
‘Employer branding en modern werkgeverschap’: een sterk merk voor personeelsbinding en profilering
20 sep 2023 6 minKirsten Elenbaas-Baane: ‘Bij employer branding hoort simpelweg: beloftes nakomen’
14 aug 2023 6 minKirsten Elenbaas-Baane, directeur van communicatie-adviesbureau ZorgPromotor, verzorgt op 5 september het…
Fleur Ehlert en Elsbeth Nijhoff (Dentiva) over ‘de klantreis’: ‘Verlaat de patiënt met een goed gevoel de praktijk?’
9 mei 2023 4 minFleur Ehlert en Anouk Both, praktijkconsultants van Dentiva, gaan tijdens de Dag van de Praktijkmanager (op 25…
Reactie toevoegen